Select Page

Zima u Tehnici 2019.

lis 20, 2019

Na radionici smo se družili pet dana, za vrijeme zimskih praznika. Nas 12 učenika, uz voditeljicu Tihanu, pokazalo je svoju kreativnost, vještine timskog rada i vještine slaganja različitih Lego kompleta.

Prvi dan smo krenuli od svima poznatih Lego City kompleta, onih jednostavnijih, a dan smo završili s nešto većim i složenijim kompletima, koji su ponekad slagani u timu. Sve složene komplete smo slagali na zajednički stol, gradeći Lego grad.

Drugi dan smo prešli na slaganje Lego Creator modela, kako bismo upotpunili svoj grad, te smo prešli na Lego Technic autiće, s kojima smo se utrkivali na kraju dana.

Treći dan smo se podijelili u četiri tima i slagali utvrde sami, po svojoj mašti. Morali smo dobro surađivati, budući da je jedan član tima tražio kocke, a druga dva su slagala po zajedničkoj zamisli. Na kraju smo predstavili drugim timovima svoje utvrde te smo si međusobno komentirali što nam se najviše sviđa kod drugih.

 

Četvrti dan smo u parovima krenuli sastavljati Lego Mindstorm robota, kojeg ćemo programirati. Ovo je bio dosad najzahtjevniji komplet koji smo sastavljali i dobro smo se zabavljali putem.

Peti dan smo sastavili robote do kraja, programirali ih i pozvali roditelje, bake i djedove da dođu vidjeti što naši roboti mogu. Uz to smo im pokazali i što smo sve složili u Lego gradu te naše utvrde, koje su u potpunosti proizvod naše mašte.